Клімкін та Ештон зустрілися в Люксембурзі і обговорили подальшу долю асоціації

Понеділок, 23 червня 2014, 12:18

Підписання Угоди про асоціацію 27 червня стане належною відповіддю на виклики, які постали перед Україною. Про це заявив глава українського МЗС Павло Клімкін під час розмови з Високим Представником Євросоюзу Кетрін Ештон, повідомили в прес-службі Кабінету міністрів України.

У рамках візиту до Люксембургу з метою участі у засіданні Ради ЄС міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з Високим Представником ЄС у закордонних справах Кетрін Ештон.

Керівник зовнішньополітичного відомства України детально поінформував Високого Представника ЄС про мирний план Президента України Петра Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході держави та особливості його імплементації у сучасних умовах.

Було відзначено важливість завершення підписання Угоди про асоціацію з ЄС 27 червня ц.р., що має стати належною відповіддю на виклики, з якими стикається Україна у контексті забезпечення суверенітету та територіальної цілісності.

Сторони обговорили актуальні проблеми регіональної безпеки, а також торкнулися питання започаткування в Україні Місії ЄС у рамках Спільної політики безпеки та оборони. Міністр висловив вдячність за оперативну розробку та ухвалення стороною ЄС Концепції з врегулювання кризи, яка визначає параметри роботи згаданої Місії. При цьому він наголосив на особливій зацікавленості української сторони на включенні до сфери діяльності Місії питань забезпечення безпеки на кордонах.