Житло в Лондоні вперше коштує в середньому вдвічі дорожче, ніж в решті Великобританії

Середа, 16 липня 2014, 14:34

Різниця у вартості житла на півдні та півночі Великобританії досягла рекордного рівня: вперше в історії житло в Лондоні коштує в середньому в 2,2 рази дорожче, ніж в інших містах і регіонах країни.

Про це свідчать дані британського Національного статистичного управління (ONS).

Попередній рекордний спред спостерігався 2008 року, коли будинок у Лондоні коштував у 1,75 рази більше, ніж за його межами.

За даними ONS, за 12 місяців, що завершилися 31 травня, середні ціни на житло в британській столиці підскочили на 20,1%, до 492 тис. фунтів стерлінгів. У Великобританії без урахування Лондона вартість житлової нерухомості за цей період збільшилася на 7,3%.

"Британському ринку нерухомості пішло на користь відновлення довіри, вихід єврозони з кризи, зростання ВВП та оздоровлення ринку праці. Однак Лондон отримує додатковий приплив іноземних грошей, і дефіцит пропозиції піднімає ціни в столиці до рекордних позначок", - заявив The Telegraph економіст PwC Уїлл Зіммерн.

Активне зростання цін на житло може повернути побоювання щодо формування "мильної бульбашки" на британському ринку нерухомості, відзначають експерти.