Обама та Коморовський виступають за підвищення витрат на НАТО в Європі

Вівторок, 22 липня 2014, 10:31

Барак Обама і Броніслав Коморовський підкреслили, що на тлі трагедії з малазійським лайнером і спроб Росії дестабілізувати Україну ще більше зросла необхідність у трансатлантичної солідарності.

Лідери США і Польщі Барак Обама і Броніслав Коморовський у телефонній розмові у вівторок, 22 липня, обговорили ситуацію в Україні і трагічну катастрофу малайзійського лайнера, передає Deutche Welle.

"Президенти США і Польщі погодилися з важливістю підвищення витрат на НАТО з боку європейських партнерів",- повідомляє прес-служба Білого дому.

У ході розмови глави двох країн також відзначили важливу роль Північноатлантичного альянсу в гарантуванні безпеки країн Центральної та Східної Європи.

"Барак Обама і Броніслав Коморовський підкреслили необхідність трансатлантичної солідарності у відповідь на трагічне знищення малайзійського лайнера і спроб Росії дестабілізувати Україну", - поінформував Білий дім.

Сторони також обговорили питання підготовки саміту НАТО в Уельсі. Розмова президентів США і Польщі відбувся незадовго до зустрічі лідерів дев'яти країн-членів НАТО з Центральної та Східної Європи, яка відбудеться у Варшаві 22 липня.