Румунія першою ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною

Четвер, 3 липня 2014, 11:37

Румунія стала першою країною ЄС, котра ратифікувала Угоду про асоціацію з Україною, Грузією та Молдовою. Привітати з цим вже встиг прем'єр Молдови Віктор Понта.

"Я дуже радий, що Румунія стала першою країною, яка успішно пройшла процедуру ратифікації Угоди з Республікою Молдова, в першу чергу, але й з Україною та Грузією також. Я знаю, що прибалтійські держави також працюють оперативно, але новини про голосування в парламенті в Кишиневі мені все ж подобаються найбільше. Ось де я найбільше радів, і це чудово, що парламент у Кишиневі теж ратифікував Угоду", - заявив Понта на засіданні парламенту.

На питання щодо стосунку заборони імпорту яловичини з Румунії та Молдови до підписання Угоди Понта відповів: "Існує відповідність продукції європейським стандартам, котрі, я вважаю, дуже суворі... Всі кажуть, що в Румунії з цим немає проблем, і тільки Росія не згодна, тому якщо хтось і помиляється, то це російська влада".

У середу, 2 липня, депутати прийняли закон про ратифікацію Угоди про асоціацію між ЄС та Молдовою, Грузією та Україною, підписаний у Брюсселі 27 червня. 

Нагадаємо, Латвія раніше заявляла,  що проведе позачергову сесію парламенту, щоб першою ратифікувати угоду з Україною.