Адміністрація Порошенка каже, що МЗС не віддає документи щодо ратифікації асоціації

Середа, 30 липня 2014, 15:11

В адміністрації президента стверджують, що документи щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та з Євросоюзом нині перебувають у Міністерстві закордонних справ.

"Фактично пакет перебуває в Міністерстві закордонних справ, ми чекатимемо його передачі до адміністрації президента, і після відповідних процедур його буде внесено до парламенту", - заявив на брифінгу 30 липня заступник голови АП Валерій Чалий, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Чалий не став прогнозувати можливий термін передачі ратифікаційного закону до Верховної ради, запевнивши, що наразі немає відставання від термінів, які запланувала влада. "Там немає проблем із графіком", - заявив Чалий.

Як відомо, експертна спільнота одностайно критикує президента за затягування з ратифікацією Угоди.

У випадку, якщо ратифікація не завершиться у вересні, Україна швидше за все втратить торговельні преференції для експорту товарів на ринок ЄС.

Угоду з Україною (а також аналогічні договори з Молдовою та Грузією) було підписано 27 червня. Молдавський парламент завершив її ратифікацію протягом тижня, грузинському знадобилося менше трьох тижнів. Також протягом місяця всі три угоди були ратифіковані кількома країнами ЄС.