Еттінгер хоче відновити переговори для владнання газової кризи між Україною та Росією

Вівторок, 8 липня 2014, 11:17

Комісар ЄС з енергетики Гюнтер Еттінгер 7 липня заявив, що має намір і надалі продовжувати свої посередницькі зусилля у врегулюванні російсько-українського газового конфлікту, передає Deutche Welle.

За даними агентства dpa, досягнута домовленість про проведення двосторонніх переговорів між Еттінгером і міністром енергетики Росії Олександром Новаком. Темою консультацій має стати відновлення переговорів щодо газу між Росією і Україною. Втім, дата зустрічі Еттінгера і Новака поки не узгоджена.

У свою чергу міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив агенції Інтерфакс, що поки не отримував запрошення взяти участь у переговорах, однак про зустріч Еттінгера та глави російського Міненерго знає.

"Ми після переговорів з паном Еттінгером визначилися в тому, що необхідно продовжити наші тристоронні консультації або переговори. Єврокомісар, наскільки мені відомо, на цьому тижні спілкуватиметься з російськими представниками про початок наших переговорів, але поки у мене немає інформації, що є певні домовленості", - заявив Продан, передає Інтерфакс.

Одночасно Юрій Продан сказав, що Україна надалі наполягає на запропонованому раніше Єврокомісією компромісному варіанті ціни на газ та погашення заборгованості за поставлені енергоресурси.