Французький парламент вирішить питання вотуму довіри до уряду Олланда

Понеділок, 15 вересня 2014, 13:48

16 вересня французький парламент вирішуватиме питання вотуму довіри до уряду, сформованого президентом країни Франсуа Олланда.

Про це пише The Wall Street Journal.

Причиною для голосування стала критика економічної політики, яку проводить уряд Олланда. Минулого тижня виявилося, що Франція зможе досягти цільового рівня дефіциту бюджету не раніше 2017 року. Хоча, під час передвиборчої кампанії Олланд обіцяв 3% дефіциту від ВВП вже у наступному році.

Скоріш за все, законодавці підтримають уряд, оскільки коаліція соціалістів та інших лівих сил в парламенті має більшість.

Проте, якщо у парламенті висловлять недовіру, президенту Франції доведеться призначити новий склад уряду або розпустити законотворчий орган та оголосити про позачергові парламентські вибори.

Слід зазначити, що рейтинг Олланда впав до безпрецедентно низького рівня – 13%. Причина та сама – економічна політика його уряду.

Так, Олланд оголосив про податкові канікули для бізнесу та ухвалив план по скорочення державних видатків на соціальне забезпечення населення на 40 млрд.євро.

З огляду на наближення дня голосування, члени партії Олланда почали звинувачувати його у зраді принципам соціалізму, так як він вдався до заходів, які на їхню думку ідуть на користь власникам бізнесу за рахунок французьких робітників.