МЗС: пільговий режим торгівлі України з ЄС блокують друзі Росії

Середа, 8 жовтня 2014, 17:41

Міністерство закордонних справ України вважає абсурдом блокування проросійськими партійними групами в Європарламенті питання пролонгації режиму автономних торговельних преференцій ЄС для України.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євгенія Перебийніса.

"Останнім часом Росія веде свою пропаганду у світі, намагаючись маніпулювати свідомістю міжнародної спільноти", - зазначив Перебийніс.

За його словами, блокування рішення пролонгації режиму автономних торговельних преференцій ЄС здійснювалося тими партійними групами Європарламенту, які займають проросійську позицію.

"Маємо досить цікаву та абсурдну ситуацію - на словаx Росія ніби домагається офіційного закріплення перенесення тимчасового застосування (торговельної частини Угоди про асоціацію. - Ред.), а на практиці - її друзі блокують це рішення", - повідомив Перебийніс.

Нагадаємо, що комiтет iз питань iноземної торгiвлi ЄП на засiданнi 8 жовтня не пiдтримав пропозицiї продовжити дiю автономних торговельних преференцiй стосовно України за прискореною процедурою.

Рішення було заблоковане голосами депутатів від крайніх лівих та крайніх правих сил.