Грузинська опозиція протестує проти фактичного визнання Абхазії

Неділя, 16 листопада 2014, 11:55

У Тбілісі 15 листопада пройшов мітинг, який обвинувачує нинішнє керівництво у фактичній зміні зовнішньополітичного курсу і готовності визнати окупацію Абхазії.

Як повідомляє Reuters, на мітинг, організований партією екс-президента Михайла Саакашвілі, "Єдиного національного руху" - колишньої правлячої партії, заснованої Михайлом Саакашвілі, прийшло кілька десятків тисяч чоловік.

Сам Саакашвілі, проти якого в Грузії вже порушено кілька кримінальних справ, звернувся до прихильників по відеозв'язку з Києва. "Ми повинні показати уряду Грузії, що народ єдиний і непохитний. Особливо, коли нам загрожує велика небезпека і коли справа стосується нашої свободи, майбутнього, незалежності і цілісності", - сказав він.

При цьому колишній президент виступив з критикою на адресу засновника нині правлячої коаліції "Грузинська мрія" мільярдера Бідзіни Іванішвілі.

"Перед нами дві моделі розвитку. Одна з них, в яку ми віримо і вона буде реалізована, а друга - модель, про яку мріє Іванішвілі. Так як з одного боку, існує гідна Грузія, а з іншого - втратила гордість. З одного боку є Грузія, яка, незважаючи на велику протидію, бореться за свою незалежність, а з іншого - Грузія, яка, на жаль, схилила голову перед ворогом", - заявив екс-президент.

Нагадаємо, напередодні зі складу правлячої коаліції вийшли представники партії "Вільні демократи" - які поряд з республіканцями були найбільш послідовними прихильниками інтеграції Грузії в ЄС. 

Однак ключова претензія до нинішнього уряду – майбутнє підписання договору з Абхазією, який фактично легалізує анексію цієї території. "Незабаром буде підписано нову угоду, яка остаточно оформить анексію споконвічної території Грузії. Геть окупанта! Геть колабораціоністський уряд Грузії!" - заявив один з лідерів ЄНР Георгій Габашвілі.