Винищувачі та кораблі РФ без погодження наблизилися до узбережжя Балтії

Понеділок, 17 листопада 2014, 16:35

Міністерство оборони Литви повідомляє, що минулого тижня країни Балтії зафіксували три інциденти, пов'язаних з діями військово-морського флоту та повітряних сил Росії.

В той же час 17 листопада патрульний літак F-16 збройних сил Латвії зафіксував неподалік від кордонів Латвії російський військовий літак Су-27.

Перед тим російський літак був зафіксований неподалік від Литви у суботу, 15 листопада. НАТО довелося розбиратися з російськими літаками, повідомляє литовський сайт Delfi.

"15 листопада були розпізнані два російські винищувачі З-27, які без узгодженого плану летіли над нейтральними водами Балтійського моря біля берегів Естонії. Також був розпізнаний військово-транспортний літак ІЛ-76, що летів над нейтральними водами у напрямку Калінінграду за узгодженим планом, підтримуючи зв'язок з оператором польотів. Російські військові літаки розпізнали і супроводжували німецькі винищувачі, чергують на авіабазі Амарі (Естонія)", - цитує сайт Міноборони Литви.

Два інциденти були зафіксовані в минулу середу. Один з них пов'язаний із російським військово-морським флотом.

"Після того, як було отримано повідомлення про помічені у виключній економічній зоні Литви, на відстані 37 морських миль на південний схід від берегів Литви, двох судів Балтійського флоту ВМФ Росії - малого ракетного корабля Passant і корвета нового класу "Стерегущий", в особливу економічну зону для спостереження за суднами був направлений корабель Литовського військово-морського флоту P12 Dzūkas. Перешкоди для судноплавства не зафіксовано", - повідомляє Міноборони Литви.

Як повідомляла ЄвроПравда, минулого тижня російський транспортний літак "Ільюшин", який летів над нейтральними водами біля кордонів країн Балтії без узгодженого плану польотів, був супроводжений голландськими винищувачами.