Нові санкції ЄС проти сепаратистів ухвалять у п'ятницю

П'ятниця, 28 листопада 2014, 11:05

Європейський союз протягом п'ятниці ухвалить протокольне рішення про розширення санкцій проти осіб і організацій, причетних до проведення виборів у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" у Донбасі.

Про це повідомляє Інтерфакс, посилаючись на джерела в Раді ЄС.

Як повідомлялося раніше, представники країн-членів ЄС домовилися додати до санкційного списку ще 13 осіб та п'ять організацій, які пов'язані з виборами.

Список, прийнятий на рівні послів, повинен бути затверджений Радою ЄС за письмовою процедурою і набуде чинності до кінця листопада.

Фігурантам санкційного списку заборонений в'їзд у країни ЄС, а їхні європейські активи в разі виявлення будуть заморожені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця листопада в ЄС мають затвердити перелік лідерів самопроголошених республік, які поповнять санкційний список ЄС.

Також зазначалося, що про посилення санкцій щодо Росії може піти мова на саміті Євросоюзу в грудні, якщо підтримувані Москвою сепаратисти перенесуть військові дії за межі "ДНР" і "ЛНР".

Водночас глава МЗС Польщі Гжегож Схетина заявив про щораз більшу різницю поглядів на тему загострення санкцій проти Російської Федерації за її агресію проти України.