МЗС має надіслати в Європу протест через "спостерігачів" на Донбасі - СБУ

Вівторок, 4 листопада 2014, 11:05

МЗС закликають звернутися з протестами до урядів країн Європи, які представляють так звані спостерігачі на псевдовиборах на Донбасі.

З відповідним закликом виступив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

"Переконаний, що колеги з Міністерства закордонних справ негайно звернуться з протестами до урядів країн, які представляють ці пособники злочинців, а також до європейських інституцій щодо неприпустимості підтримки згаданими громадянами тероризму і сепаратизму", - написав він.

За словами Лубківського, деякі з так званих спостерігачів, зокрема Бела Ковач (Угорщина), Фабріціо Берто (Італія), Франк Крайелман (Бельгія), Евальд-Йоганн Штадлер (Австрія), є справжніми "міжнародними рецидивістами".

"Вони зухвало прибули на територію України, уже маючи статус персон нон грата після пособництва відокремленню Криму в якості так званих спостерігачів на "референдумі"", - підкреслив він.

"Уже зараз можу сказати, що згадані особи грубо втрутилися у внутрішні справи України, ставши пособниками сепаратистів та підтримавши тероризм в Україні. Усі вони є небажаними в Україні і їм буде заборонено в'їзд на територію нашої держави", - наголосив Лубківський.