Прем'єр Румунії відмовився від докторського ступеня через плагіат

Вівторок, 16 грудня 2014, 17:26

Прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта відмовився від ступеня доктора права через 2,5 роки після того, як його було звинувачено в плагіаті.

Лист до ректора Бухарестського університету румунський прем'єр 16 грудня опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Пишу вам, щоб проінформувати вас про відмову від звання доктора юридичних наук,  присуджену у 2003 році", - написав Понта.

"Це жест, який я повинен був зробити його давно, ще з моменту появи звинувачень громадськості щодо моєї докторської дисертації. Я не зробив це, тому що я вважав сильною віру в мої аргументи на момент оскарження", - додав він.

"Після того, як залишу політичному житті, я хочу ініціювати новий захист докторської дисертації, дотримуючись всіх стандартів і вимог", - зауважив румунський прем'єр.

Понту звинуватили у плагіаті на початку його прем'єрства у 2012 році, коли науковий журнал Nature заявив, що більше половини його дисертації було скопійовано, пише Reuters.

Понта заявив, що це питання було частиною тривалої ворожнечі між ним і чинним президентом Траян Бесеску.

Він визнав, що він, мав вказати джерела у посиланнях, а не лише в бібліографії, але відкинув звинувачення в копіюванні чужих робіт.

Нагадаємо, нещодавно Понта програв президентські вибори.

Минулого тижня Понта зробив перестановки у своєму кабінеті, замінивши технократів в ключових міністерствах на представників союзника по коаліції.