В РФ вважають "дуже ймовірним" посилення Заходом санкцій

Четвер, 18 грудня 2014, 08:47

Міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв вважає дуже ймовірним посилення Заходом санкцій наступного року.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Ведомости".

За його словами, негативний ефект від обмежень буде тривалим.

"Ось що у нас може бути в 2015 році із зовнішніми факторами? Досить імовірно, що санкції посилюватимуться", - вважає він.

"Санкційний режим... схоже, це теж дуже надовго. Я був поганим прогнозистом, коли вважав, що санкції не введуть або що введуть ненадовго", - зазначив Улюкаєв.

"Після того як конгрес США прийняв законопроект ("Акт про підтримку свободи України"), буде як з поправкою Джексона-Веніка: вже ні Джексона, ні Веніка, а 40 років тривала історія",  - наголосив міністр.

"Коли приймається американський закон, його потім дуже важко змінити - це, схоже, на десятиліття. Проблема може бути матеріальною, може бути нематеріальною - просто загрозою, але вона буде з нами дуже довгий час", - вважає глава Мінекономрозвитку.

"Починаючи з 2016 року ми будемо мати проблеми. Фінансова частина (впливу санкцій) буде слабшати, а технологічна - посилюватися, і мені важко сказати, якою буде рівнодіюча цих взаємно суперечливих тенденцій, але так чи інакше це буде відчутно", - відзначив Улюкаєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама підпише законопроект на підтримку України, який уповноважує його ввести новий пакет санкцій проти РФ.