У Британії на 69% зросла кількість заможних мігрантів з РФ – ЗМІ

Понеділок, 22 грудня 2014, 08:40

На фоні погіршення економічних прогнозів у Росії в Британії різко зросла кількість заможних росіян, які отримали візи шляхом інвестування в британську економіку, - на 69% порівняно з минулим роком.

Про це пише The Financial Times з посиланням на дані Міністерства внутрішніх справ Великої Британії.

За перші дев'ять місяців 2014 року 162 громадянина РФ отримали візи інвестора в Сполучене Королівство, тоді як за аналогічний період минулого року такі візи були видані 96 росіянам. В цілому в 2013 році інвестиційні візи отримали 118 громадян РФ.

Такі візи надають право на проживання в країні в обмін на інвестиції в її економіку, а також гарантують у майбутньому спрощену процедуру отримання посвідки на проживання і громадянства протягом декількох років.

Останнім часом вони стали особливо популярні серед росіян і китайців, і  зв'язку з цим британська влада вперше за 20 років посилила правила їх отримання, зокрема підняла нижню межу інвестицій з £1 млн до £2 млн (2,5 млн євро), а також ввела обмеження щодо характеру інвестицій.

Таким чином, якщо раніше іноземцям дозволялося вкладати чверть інвестицій у нерухомість, то тепер це правило вже не діє.

Нагадаємо, раніше у британському уряді заявляли про плани запропонувати заможним іноземним туристам та бізнесменам можливість отримання британської візи протягом 24 годин, що коштуватиме аплікантам 600 фунтів (760 євро).