В Естонії розглядають можливість збільшення числа жінок у збройних силах

Вівторок, 30 грудня 2014, 08:23

Керівництво оборонного відомства Естонії розглядає можливість більш активної участі жінок у військовій службі в Силах оборони.

Про це заявив міністр оборони Естонії Свен Міксер, пише Postimees.

"В Силах оборони жінок могло б бути більше. Серед кадрових військових жінок у нас зараз трохи більше десяти відсотків. Серед солдатів їх істотно менше, менше одного відсотка.  Тобто 30 з 3500 призовників. Так що є простір для росту" - сказав він.

На думку міністра, відсоток жінок в Силах оборони міг би поступово збільшуватися, сфера застосування їх можливостей - розширюватися.

Він нагадав, що в ряді країн жінки керують військовими літаками і вертольотами, в той же час, дещо складніше знайти їм застосування в наземних військах, в піхоті.

"Кількісна рівність в цьому відношенні не є самоціллю, однак більше залучення жінок до військової служби, створення можливостей для цього, без сумніву, важливі", - наголосив Міксер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Естонія суттєво збільшила свої витрати на оборону, зокрема, бюджет Естонії на 2015 рік передбачає найбільші витрати на оборону за всю історію країни.