Малий прикордонний рух між Україною та Польщею може бути поширено на 1 млн осіб

Понеділок, 19 січня 2015, 20:32

У рамках транскордонного і прикордонного співробітництва України та Польщі кількість громадян двох країн, на яких поширюється дія угоди про малий прикордонний рух, може бути збільшена до одного мільйона.

Про це, як повідомляє прес-служба Кабміну, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі з своєю польською колегою Евою Копач.

Він нагадав, що відповідно до чинної угоди, близько 150 тис. громадян Польщі та України можуть вільно пересуватися через українсько-польський кордон на підставі угоди про малий прикордонний рух.

"Ми вважаємо, що можемо збільшити таку кількість громадян до мільйона" - сказав Яценюк.

Під час українсько-польських міжурядових консультацій були також обговорені питання освіти, науки та гуманітарного співробітництва. Яценюк відзначив важливість пропозиції польської сторони щодо нових стипендійних програм для українських студентів.

Нагадаємо, раніше посол України в Польщі Андрій Дещиця повідомляв про початок консультацій щодо розширенння зони малого прикордонного руху до 50+ км.

Крім того, повідомлялося, що 17 грудня представники української та польської делегацій внесли зміни до угоди про малий прикордонний рух, які розширюють можливість його використання українськими громадянами.