Україна сподівається на сприяння Греції в питанні санкцій щодо Росії

Четвер, 29 січня 2015, 15:27

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін до початку надзвичайного засідання Ради ЄС зустрінеться з новим міністром закордонних справ Греції Нікосом Коциасом.

Про це він сказав після зустрічі з генеральним секретарем НАТО у Брюсселі, повідомляє Deutsche Welle.

"Я матиму зустріч з новопризначеним міністром закордонних справ Греції, перед початком засідання Ради закордонних справ ЄС... Я поясню ситуацію на місці, а також нашу логіку мирного врегулювання і логіку президентського мирного плану", - сказав Клімкін.

В той же час, міністр не став давати жодних прогнозів щодо результатів цієї зустрічі.

Водночас Клімкін повідомив, що його розмови з багатьма європейськими колегами зберігають підстави для оптимізму.

"Я розумію, що міністри готують потужну і сильну заяву про підтримку для України, про те, як посилити тиск на Росію, в тому числі, через санкції", - сказав український міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в четвер Греція готується накласти вето на санкції проти Росії.

Але після цього новий міністр фінансів Греції Янніс Варуфакіс відкинув припущення, що Греція готує вето на санкції проти Росії.

Раніше лідери країн ЄС у своїй заяві закликали міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

В четвер міністри зберуться на надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні, на ньому може бути ухвалене рішення про нові санкції проти РФ.