МЗС Фінляндії: санкції проти РФ можна було б скасовувати поетапно

Четвер, 12 лютого 2015, 18:39

Міністр закордонних справ Фінляндії допускає можливість поетапного скасування антиросійських санкцій, якщо угода про припинення вогню на Донбасі буде дотримуватися.

Про це повідомляє видання Yle.

" В даний час, звичайно ж, розширення санкцій не обговорюється. І якщо досягнуті домовленості будуть поетапно реалізуватися, тоді і ми будемо готові поетапно скасовувати санкції проти Росії" - зазначив Туоміоя.

За його словами, для здійснення політичного процесу, що включає в себе, зокрема, визначення статусу східних областей України та повернення в Україну контролю над українсько-російським кордоном, потрібна тривала робота і маса зусиль.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн ЄС на засіданні у понеділок розширили санкції щодо РФ, додавши до чорного списку 19 осіб і заморозивши рахунки 9 компаній, однак імплементацію цього рішення було відкладено до 16 лютого, щоб дати шанс переговорам у Мінську.

В результаті саміту у Мінську за участі лідерів нормандської четвірки були досягнуті домовленості про припинення вогню і відведення важкої техніки на Донбасі.