ЄС має продовжувати тиск та ізоляцію РФ - Лінкявічюс

Середа, 18 лютого 2015, 15:57

Через недотримання мінських угод Заходу слід продовжувати тиск на Росію.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс журналістам у сеймі, передає Delfi.lt.

"На мій погляд, нам слід чинити так, як ми ухвалили. Оскільки ситуація не тільки загострилася, але і стала виключно драматичною, нам слід продовжувати тиск та ізоляцію, яка теж, до речі, як ви бачите, не відбувається", - наголосив він.

"Вчора Володимир Путін був в одній з європейських столиць (в Будапешті. - Ред.), це говорить про те, що нашій єдності і нашої послідовності належить перевірка, як це не раз робилося до цього часу", - сказав Лінкявічюс.

За словами міністра, після того, як зі столиць держав стали звучати оцінки, що мінська угода про перемир'я не дотримується, і США, і Євросоюзу (ЄС) належить вирішувати, як чинити далі.

"Дуже погана ситуація в районі Дебальцевого, там оточення і, як росіяни кажуть, "зачистка". Цим вкотре самим грубим чином порушується не лише буква, але і дух останніх мінських угод, хоча після дискусій в ООН всі погодилися, що всі мінські угоди слід поважати", - наголосив глава МЗС Литви.

"Це вже не перша угода, і у кожного є свій сенс, вони один одного не заперечують, всі залишаються в силі. Поки не буде гарантовано контроль над кордонами, поки через кордон не припиниться підкріплення цим угрупованням - очікувати прогресу складно", - додав Лінкявічюс.

Як повідомлялося, 16 лютого Лінкявічюс заявив, що настав час посилити санкції та тиск на Росію через те, що вона не має бажання та наміру дотримуватися перемир'я.