Присутність сил НАТО в Польщі збільшує відчуття безпеки - Коморовський

П'ятниця, 8 травня 2015, 17:16

Присутність сил НАТО в Польщі збільшує відчуття безпеки держави.

Про це заявив президент Польщі Броніслав Коморовський, який у Ґдині відвідав американський есмінець USS Jason Dunham, повідомляє Польське радіо.

За словами Коморовського, той факт, що американський військовий корабель приплив до Ґдині – це "важливий вираз солідарності всередині НАТО".

"Солідарність, яка демонструється з огляду на складну ситуацію на схід від наших кордонів, з огляду на ситуацію меншого відчуття безпеки через дії Росії у нашому регіоні", – додав він.

"Тут видно не тільки міць США, бо цей корабель, який приплив до Ґдині, має величезні можливості, але також він є частиною загальнонатівської системи, важливою складовою якої є і ми", – сказав президент.

Коморовський висловив також задоволення з того, що "останнім часом вдалося виразно, ефективно, а не тільки ефектно, збільшити присутність союзних сил на теренах польської держави".

Американський есмінець USS Jason Dunham, який ще в середу зайшов до порту в Ґдині, перебуватиме там до завтра, а після цього візьме участь у міжнародних маневрах BALTOPS 2015, що відбудуться 5–20 червня цього року.

BALTOPS – це щорічні морські маневри, що мають на меті збільшення взаємодії військово-морських сил держав програми НАТО "Партнерства заради миру" у районі Балтійського моря.