США можуть розмістити в Європі винищувачі F-22 Raptor

Вівторок, 16 червня 2015, 08:35

ВПС США планують подальше збільшення чисельності сил  в Європі і можуть розмістити там винищувачі  F-22 Raptor.

Про це заявила міністр Військово-повітряних сил США Дебора Лі Джеймс під час 51-го Міжнародного аерокосмічного салону в Ле-Бурже, передає The Wall Street Journal.

За її словами, причиною такого рішення є агресія Росії.

"Найбільша загроза, на мій погляд, це те, що відбувається в Росії. Це велика частина того, чому я тут", - зауважила Джеймс.

Як відзначає видання, американський міністр після відвідування аерокосмічного салону планує зустрітися з партнерами по НАТО та закликати їхні країни збільшити військові витрати.

"На даний момент план полягає в тому, щоб підвищити рівень (присутності. - Ред.) чи ротацій", - зауважила Джеймс, відзначаючи можливе розміщення винищувачів F-22 Raptor.

F-22 є першим і поки єдиним с винищувачем п'ятого покоління, який стоїть на озброєнні. Крім того, це найдорожчий винищувач у світі.

Росія розробляє винищувач п'ятого покоління ПАК ФА (Т-50), але поки він знаходиться на стадії льотних випробувань і з'явиться у військах не раніше, ніж в 2016 році.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон може відправити до кількох країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5 тис. солдатів.