ЄС надасть 1,7 млн євро допомоги переселенцям Харківської області

П'ятниця, 19 червня 2015, 16:49

Європейський Союз надасть Харківській області 1,7 млн. євро на допомогу переселенцям.

Про це повідомив єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства ЄС Йоганес Ган в Харкові, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Оскільки ми плануємо надати 1,7 млн євро саме Харківському регіону для вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб, я вважав за необхідне для себе як комісар, який відповідає також і за ці питання, особисто дізнатися про реальні проблеми і виклики, мати особисті враження про ситуацію, щоб наша допомога була більш цілеспрямованою", - сказав Ган.

Він повідомив, що йому вдалося, зокрема, поспілкуватися з переселенцями, що живуть у дитячому таборі "Ромашка".

"На жаль, не мав можливості поспілкуватися з великою кількістю людей. Я говорив тільки з 5 - 10 людьми... Але всі вони говорили, що хотіли б повернутися додому. У нас просто моральне зобов'язання зробити все можливе, щоб допомогти цим людям. Ми це робимо, даючи вже названі суми грошей. Для нас головне, щоб ці гроші дійсно дійшли до людей", - підкреслив Йоганес Ган.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз надасть близько 723 тисяч євро на проект "Активація територіальної громади міста Херсона для подолання проблем внутрішньо переміщених осіб".