Глава Єврокомісії: я не розумію Ципраса щодо боргу Греції

П'ятниця, 19 червня 2015, 17:22

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що не розуміє позиції прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса щодо реструктуризації боргу Греції.

Про це він сказав в інтерв'ю Spiegel.

"Я не розумію Ципраса. Довіра, з якою я ставлюся до нього, не завжди взаємна. Замість того, щоб лаяти Єврокомісію, Ципрас повинен сказати, що Греції пропонували інвестиційну програму в розмірі 35 мільярдів євро. Якби я був прем'єр-міністром Греції, я б розповідав про це, як про успіх, але я нічого не чую", - сказав Юнкер.

За словами Юнкера, грекам не варто думати, що "є хтось у Європі, хто може врешті-решт витягнути кролика з капелюха", тобто вирішити проблему взаємин з міжнародними кредиторами.

"Я неодноразово попереджав Ципраса, що він не повинен розраховувати, що я зможу запобігти зриву переговорів в будь-якій ситуації", - зазначив глава Єврокомісії.

Як повідомлялося, у Греції на тлі фінансової паніки і можливого дефолту за три дні вкладники зняли з банківських депозитів 2 млрд євро.

Лідери ЄС проведуть 22 червня позачерговий саміт, оскільки зустріч Єврогрупи щодо програми допомоги Греції вкотре завершилася невдачею.

Раніше представники єврозони вперше обговорили можливий дефолт Греції.