Греція пропонує кредиторам новий план порятунку, ЄС налаштований оптимістично

Понеділок, 22 червня 2015, 08:02

Греція представила нові пропозиції європейським лідерам, які спрямовані на уникнення боргової кризи країни і можливого виходу з єврозони.

Про це повідомляє AFP.

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у неділю провів телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олланд і президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером.

За словами Ципраса, угода є "вигідною для всіх сторін". Чи обіцяв Ципрас проведення реформ з метою економії в його країні, наразі невідомо.

Представник Єврокомісії Мартін Зельмайр зазначив, що пропозиції Греції створюють передумови для домовленностей на саміті у понеділок.

"Нові пропозиції Греції, отримані президентом Юнкером, директором МВФ Крістін Лагард та ЄЦБ є основою для прогресу на переговорах на саміті" - написав він.

22 червня міністри країн єврозони проведуть позачергову зустріч для обговорення подальших дій відносно грецької кризи. Це питання будуть також обговорювати глави держав і урядів країн валютного союзу.

Ципрас перед самітом Єврозони у понеділок зустрінеться із представниками міжнародних кредиторів Греції.

Як повідомлялося, у Греції на тлі фінансової паніки і можливого дефолту за три дні вкладники зняли з банківських депозитів 2 млрд євро.

Лідери ЄС проведуть 22 червня позачерговий саміт, оскільки зустріч Єврогрупи щодо програми допомоги Греції вкотре завершилася невдачею.

Раніше представники єврозони вперше обговорили можливий дефолт Греції.