США обіцяють війська та обладнання для сил швидкого реагування НАТО

Вівторок, 23 червня 2015, 09:02

CША допоможуть з оснащенням сил швидкого реагування НАТО, надаватимуть необхідні розвіддані та надішлють своїх військових у нове об’єднання, яке створюється альянсом для стримання можливої  агресії Росії.

Про це заявив глава Пентагону Ештон Картер, повідомляє Reuters.

Картер сказав, що він готує для обговорення запланований внесок США у створення сил швидкого реагування альянсу (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF) з міністрами оборони країн НАТО в кінці цього тижня в Брюсселі.

За його словами, підтримка США включатиме надання даних розвідки, а також сил спеціальних операцій, матеріально-технічну допомогу.

Картер також сказав, що допомога включатиме спільні вогневі можливості - від наземної артилерії до підтримки з повітря або військово-морської вогневої потужності.

"Ми робимо свій внесок  у сили швидкого реагування альянсу, тому що Сполучені Штати глибоко віддані колективній обороні в Європі," - сказав Картер.

Напередодні на заході Польщі військовий полігон Жагань приймав навчання НАТО Noble Jump, під час яких тестувалася готовність сил швидкого реагування альянсу (Very High Readiness Joint Task Force, VJTF).