В Польщі 200 осіб підозрюють в зв'язках з "Ісламською державою"

Вівторок, 28 липня 2015, 11:39

Спецслужби Польщі ідентифікували і уважно слідкують за діяльністю 200 осіб, які можуть становити терористичну загрозу для Польщі.

Детальний рапорт про терористичні загрози для країни на засіданні комісії Сейму з роботи зі спецслужбами представила Агенція внутрішньої безпеки Польщі, повідомляє TVN 24.

Найбільшою групою, що зв’язана з Польщею і підтримує ісламський фундаменталізм, є чеченці.

Як зазначається, вони продовжують підтримувати контакти у країні, хоча зараз перебувають на території Сирії чи Іраку і воюють на боці "Ісламської держави".

В якості прикладу наводиться затримання трьох чеченців, які займалися логістичною підтримкою "Ісламської держави".

Крім чеченців, загрозу становлять і поляки, які прийняли іслам і воюють на боці "Ісламської держави". Таких випадків є "від 5 до 10". Як зазначається, всі поляки з цієї групи набули таких поглядів після еміграції до Західної Європи.

Водночас небезпечними для країни є також особи, які мають певні контакти в Польщі і періодично сюди приїжджають.

До ще однієї групи підозрюваних належать польки, які знайомляться в Інтернеті з чоловіками з Близького Сходу, а ті, у свою чергу, намагаються вербувати жінок для виконання завдань в інтересах "Ісламської держави".

Загалом, як зазначається, покарання для таких осіб, якщо буде доведено їх причетність до тероризму, може становити до 10 років позбавлення волі.