Родичі жертв катастрофи літака Germanwings звернуться до суду США

Понеділок, 10 серпня 2015, 12:06

Родичі загиблих у катастрофі літака компанії Germanwings, який розбився в березні на півдні Франції, мають намір звернутися до суду США, щоб збільшити суму компенсацій.

Про це повідомляє видання Bild.

Адвокат Ельмар Гімулла, який представляє інтереси 39 сімей загиблих, вважає, що є великий шанс на успіх при розгляді судової заяви в США.

"Ми готуємо позов у США, і бачимо хороші шанси для юрисдикції у Сполучених Штатах. Мова йде, зокрема, про те, щоб з допомогою тамтешньої судові системи доказів визначити, як стало можливо, що другий пілот з підтвердженими психологічними проблемами та відповідною передісторією взагалі міг літати знову", - сказав Гімулла.

Як повідомлялося, 24 березня на півдні Франції розбився пасажирський літак Airbus 320 авіакомпанії Germanwing з 150 людьми на борту.

Слідство встановило, що другий пілот літака Андреас Любіц в момент катастрофи знаходився в кабіні один і не відповідав на заклики капітана впустити його. Тому було висловлено припущення, що Любіц міг свідомо розбити літак.

Пізніше слідчі встановили, що у другого пілота раніше були психічні проблеми і він неодноразово звертався до лікарів.

Наразі Lufthansa запропонувала виплати в розмірі 25 тисяч євро за кожного загиблого і додатково по 10 тисяч євро для його близьких родичів.