Глави МЗС Франції та Німеччини готові до консультацій з РФ щодо Донбасу

Вівторок, 11 серпня 2015, 08:30

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини Лоран Фабіус і Фрак-Вальтер Штайнмаєр готові ініціювати консультації з РФ з приводу ескалації насильства на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні МЗС України за результатами телефонних переговорів міністра Павла Клімкіна та глав МЗС Франції та Німеччини.

Павло Клімкін поінформував Франка-Вальтера Штайнмаєра і Лорана Фабіуса про суттєве загострення ситуації в Донбасі. На думку Клімкіна, "останні провокації з боку підтримуваних Росією бойовиків є цілеспрямованою спробою торпедувати переговорний процес, спрямований на відведення озброєння калібром менше 100 мм і деескалацію ситуації навколо Широкіно".

Глави МЗС Франції та Німеччиниї "підтвердили, що поділяють стурбованість української сторони, і висловили готовність вже найближчим часом ініціювати консультації з Російською Федерацією, щоб запобігти негативному розвитку ситуації", - йдеться у повідомленні.

Міністри вирішили, що за результатами контактів офіційного Берліна та Парижа з Москвою будуть схвалені рішення щодо можливих подальших кроків у нормандському форматі.

Слід зазначити, що перед цим Павло Клімкін провів телефонні переговори з російським колегою Сергієм Лавровим і заявив, що що Росія має запобігти подальшому загостренню на Донбасі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну провести консультації "нормандської четвірки" на рівні МЗС через ескалацію на Донбасі.