Греція збільшує кількість поліцейських на острові з мігрантами

Четвер, 13 серпня 2015, 09:36

Грецька поліція направила додаткові сили на острів Кос з метою послаблення кризи, що виникла у зв’язку зі збільшенням кількості мігрантів і минулого вівторка спричинила їхні сутички з правоохоронцями.

Про це повідомляє грецьке видання Ekathimerini.

Зазначається, що очільник поліції Дімітріс Цаканіс дав вказівку направити на острів 12 офіцерів з імміграційного підрозділу, в тому числі арабомовного співробітника, з метою прискорити процес ідентифікації 7 тис. мігрантів, котрі, найімовірніше, є сирійцями.

Офіцери мають проводити з іммігрантами співбесіди і надавати їм дозвільні документи на перебування у країні протягом шести місяців. Згідно з інформацією джерела у поліції, вже було опитано близько 750 іммігрантів.

У відповідь на зростання напруженості на острів було направлено два підрозділи спецназу на військовому літаку С-130. За наказом Цаканіса 250 офіцерів також мають бути додатково відправлені на  Кос, а також на острови Лесбос і Самос, де теж спостерігається велике скупчення мігрантів.

Мер Косу Гіоргіс Кірістіс застеріг від кровопролиття у випадку погіршення ситуації.

Нагадаємо, у вівторок, 11 серпня, проти мігрантів на острові Кос поліція застосувала кийки та вогнегасники. Відзначалося, що це вже не перший випадок застосування фізичної сили до мігрантів на грецькому острові.