На місці "поховання" санкційного сиру мародерства поки немає - Россільгоспнагляд

П'ятниця, 7 серпня 2015, 14:40

Представники Россільгоспнагляду слідкують за тим, щоб місцеве населення не розкопувало місце захоронення санкційного сиру.

Про це вони повідомили в коментарі ТАСС.

Як відзначила представник прес-служби управління Россільгоспнагляду по Бєлгородській області Світлана Запорожченко, в п'ятницю представники відомства побували на полігоні та не виявили там "слідів мародерства".

"По-перше, полігон твердих побутових відходів - режимне підприємство. "Гостей" туди пускають лише у супроводі співробітників", - відзначила вона.

"По-друге, навіть якщо хоча б невеликий шматочок сиру встояв під 45-тонним катком, він вже просто змішаний з брудом на території, де утилізують усе міське сміття", - уточнила Запорожченко.

Водночас шеф-редактор "Еха Москви" в Оренбурзі Максим Курников, який став свідком знищення іншої партії сиру, в коментарі російському телеканалу "Дождь" розповів, що водії бульдозерів та тракторів, задіяні в процесі, дуже емоційно на нього реагують.

"На трактористів, звісно, було боляче дивитися. Я підійшов до одного з них, і він сказав, що не розуміє, як таке могли допустити", - відзначив Курников.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Бєлгородській області на полігоні побутових відходів з допомогою бульдозерів і катка знищили 10 тонн сиру.

Водночас, з огляду на пластикові цифри, які розміщені на значній частині знищеної "європейської" продукції, можна зробити висновок, що розчавлені сири були не європейськими, а російськими чи українськими.