У НАТО розповіли про функції центрів інтеграції в країнах Східної Європи

Середа, 2 вересня 2015, 12:17

Центри інтеграції сил НАТО у шести країнах Східної Європи гарантуватимуть у разі необхідності швидке розгортання сил швидкого реагування Альянсу в регіоні.

Про це повідомляє сайт командування збройних сил НАТО в Європі.

"Ці підрозділи матимуть вирішальне значення при необхідності оперативного розгортання сил НАТО, підтримці колективного воєнного планування, і надання допомоги в координації підготовки і навчань", - сказав командувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

Центри в Болгарії, Естонії, Латвії, Литві, Польщі і Румунії є частиною планів НАТО із адаптації до зростаючих загроз в регіоні.

Вони працюватимуть у співпраці з національними органами для визначення логістичних мереж, транспортних вузлів та допоміжної інфраструктури для забезпечення якнайшвидшого розгортання в заданому районі сил швидкого реагування НАТО.

"Центри є досить маленькими штабами, це не військові бази, але вони є частиною Плану дій по забезпеченню готовності - найбільшого посилення колективної оборони НАТО після закінчення "холодної війни".  У кожному центрі працюватиме близько 40 співробітників, половина з яких буде із приймаючої країни", - повідомили в Альянсі.

Очікується, що центри інтеграції сил НАТО будуть повністю введені в експлуатацію до саміту у Варшаві, який відбудеться влітку 2016 року.