Новий законопроект від Чорновол легалізує активи Януковича через ЄСПЛ

П'ятниця, 4 вересня 2015, 10:09

Новий законопроект, внесений  народним депутатом Тетяною Чорновол, дасть змогу Януковичу та його соратникам легалізувати свої активи через Європейський суд з прав людини.

Про це йдеться в статті "Європейської правди" "Тетяна Чорновол легалізує активи Януковича через ЄСПЛ. Зі штрафом для України".

Зокрема документ, який пропонує повернути державі власність Януковича, Азарова та ще 20 осіб без суду, порушує ст. 6 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка гарантує кожному "право на справедливий суд".

Окрім того законопроект порушує також  ст. 1 Першого протоколу до Конвенції ("Захист власності").

Таким чином. особи, у яких буде конфісковано майно згідно з відповідним законом, змоуть звернутися до ЄСПл та гарантовано виграти справу.

Більш того, Страсбург  змусить Україну виплатити моральну компенсацію Януковичу та соратникам.

Таким чином  у підсумку цих судових процесів корупційне майно Януковича, Курченка, Клименка та компанії виявиться, по суті, реабілітоване.

Їхні українські активи, конфісковані за даним законом, доведеться повернути (чи, точніше, відшкодувати їхню вартість) за рішенням Страсбурга та Гааги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Віктор Янукович та його старший син Олександр Янукович у 2015 році вдруге оскаржили рішення суду щодо накладення на них санкцій Євросоюзу.