ІДІЛ спочатку планувала збити західний, а не російський літак

Середа, 18 листопада 2015, 19:22

"Ісламська держава" спочатку планувала збити літак одної з країн, що входять до очолюваної США коаліції в Сирії, однак змінила плани.

Про це йдеться в журналі ІДІЛ Dabiq , пише The Independent.

"Після рішення збити літак, що належить до нації, яка належить  до західної коаліції проти ІДІЛ, ціль була змінена на російський літак" – йдеться в журналі.

Як зазначається, бомба була таємно розміщена в літаку. При цьому не уточнюється як саме, що залишає можливість повторення аналогічного теракту в майбутньому.

В журналі наголошується, що російський літак було вибрано в якості цілі після того, як президент РФ Володимир Путін віддав наказ бомбити цілі ІДІЛ в Сирії.

"Це було зроблено для того щоб показати росіянам і їх союзникам, що вони не будуть в безпеці на землях і в повітряному просторі мусульман, що вбивство ними десятків наших братів принесе їм лише лихо. Вони вбивають і будуть вбиті" - цитує британське видання журнал Dabiq.

Як повідомлялося, журнал "Ісламської держави" Dabiq опублікував фото бомби, яка, як стверджують терористи, була підірвана на борту російського літака А321.