Литва хоче розміщення додаткових сил НАТО на своїй території

Четвер, 26 листопада 2015, 08:48

У середу на зустрічі з командуючим об'єднаними силами НАТО і силами США в Європі генералом Філіпом Марком Брідлавом міністр оборони Литви Юозас Олекас акцентував на потребі довгострокового і безперервного перебування військових альянсу і дислокації озброєнь в регіоні.

Про це повідомляє видання Delfi.

"Ми будемо прагнути до того, щоб дислоковані за принципом ротації в нашому регіоні сили НАТО були збільшені до розміру бригади або до розміру батальйону в кожній з Балтійських країн", - зазначив міністр.

З весни 2014 року, коли Росія анексувала Крим, на спільних навчаннях з литовськими військовими вже тренувалися представники армій Бельгії, Данії, США, Люксембургу, Португалії, Угорщини, Німеччини, однак їх перебування не було регулярним.

Регулярно в Балтійських країнах розміщується по роті американських військових.

На зустрічі з Юозасом Олекасом, командувачем збройних сил Литви генерал-лейтенантом Йонасом Вітаутасом Жукасом і високопоставленим офіцером НАТО також обговорювалися заходи безпеки США та реалізації Плану дій щодо готовності НАТО в регіоні, а також додаткові дії НАТО щодо забезпечення безпеки.