Сім країн ЄС створять експедиційний корпус чисельністю 10 тис. осіб

Понеділок, 30 листопада 2015, 17:57

Британія та шість країн ЄС домовились про створення спільного підрозділу сил швидкого реагування чисельністю 10 тис. осіб.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Великої Британії.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння був підписаний у Лондоні міністрами оборони країн, що формують новий підрозділ, якому належить брати участь у вирішенні різних кризових ситуацій.

Так, у повідомленні йдеться про те, що Британія разом з Данією, Естонією, Латвією, Литвою, Нідерландами та Норвегією створять експедиційний корпус (Joint Expeditionary Force (JEF) чисельністю 10 тис. військовослужбовців для швидкого реагування на різноманітні військові та гуманітарні загрози.

"У світі ще більшої невизначеності і зростаючих загроз є правильним, що Велика Британія відіграє провідну роль у створенні сил високого ступеня готовності", - так прокоментував подію глава оборонного відомства Сполученого Королівства Майкл Феллон.

Він зауважив, що формування корпусу відбувається на основі обіцянок, які були дані на торішньому саміті НАТО в Уельсі. 

За словами Феллона, нова структура дозволить сторонам краще здійснювати обмін інформацією, навичками та ресурсами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами генерального секретаря НАТО, організація ухвалить оновлену стратегію протидії викликам гібридної війни.