Між Польщею і Німеччиною немає напружених відносин - глава МЗС Польщі

Понеділок, 11 січня 2016, 12:24

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський після зустрічі з послом Німеччини Рольфом Нікелем заявив, що між Польщею і Німеччиною немає напружених відносин.

Про це повідомляє Радіо Польща.

"Ми зустрілися і поговорили про те, як вирішити проблему комунікації. Ми на правильному шляху, а найкращим рішенням були б візити німецьких політиків до Польщі. Вони могли б переконатися, що стан демократії в Польщі не є таким поганим, як здається", - сказав Ващиковський.

"Ми можемо зустрітися у форматі міністрів закордонних справ Євросоюзу і разом поговорити про ситуацію в Європі і про наші взаємини", - додав він.

Глава польської дипломатії також підкреслив, що між Польщею та Німеччиною "немає напружених відносин і не потрібно нічого заспокоювати".

"Переговори були дуже конструктивними. Польсько-німецькі відносини є скарбом, який ми хочемо зберегти, щоб вони служили наступним поколінням і добре розвивалися в майбутньому", - зазначив після зустрічі посол Німеччини.

Як повідомлялося, посла Німеччини у Варшаві викликали до МЗС Польщі у зв’язку з антипольськими висловлюваннями німецьких політиків.

Після ухвалення у Польщі закону про ЗМІ, розкритикованого ЄС, у німецькому Бундестазі закликали Європейський Союз запровадити санкції проти Польщі.