Через мігрантів у німецькому місті відмінили традиційний карнавал

П'ятниця, 15 січня 2016, 14:16

Влада двох німецьких містечок в землі Північний Рейн-Вестфалія через біженців пішла на нетрадиційні заходи для забезпечення громадської безпеки.

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на місцеве видання Rheinische Post, комітет з організації лютневого карнавалу в районі Орсой міста Райнберг відкликав заявку на проведення заходу у цьому році.

Владв Райнберга назвали однією з причин скасування заходів те, що на нього можуть прибути вдвічі більше учасників, ніж у минулі роки, що може призвести до значної перевантаженості транспорту.

Крім того, в районі Орсой знаходиться гуртожиток для біженців, в якому зараз живуть близько 200 осіб. Очікується, що до початку лютого туди поселять ще 300 мігрантів.

За словами представника місцевої влади, біженці не звикли до карнавалів і не можна виключати того, що із-за надмірного вживання алкоголю можуть повторитися кельнські події.

Голова комітету з організації карнавалу в районі Орсой Пауль ван Хольт (Paul van Holt) заявив, що був шокований цим рішенням. Разом з тим він додав, що комітет дійсно не зміг би провести захід згідно з новими нормами безпеки, бо до початку карнавалу залишилося три тижні.

Ван Хольт повідомив про намір замінити ходу вечіркою. За даними Rheinische Post, в інших частинах Райнсберга і в сусідніх містах карнавальні ходи відбудуться.

В іншому містечку, в Борнхаймі вели для чоловіків-біженців тимчасову заборону на відвідування міського басейну. Це зроблено у зв'язку з скаргами на сексуальні домагання з їх боку, що надходять від відвідувачок і співробітниць. Про ухвалене рішення 15 січня повідомив відповідальний за соціальну політику міста Маркус Шнапка.

При цьому мова йде не про вчинення кримінально караних діянь, а просто про "вербальні атаки" запевнив він. Про його словами, таким чином влада хоче пояснити мігрантам неприпустимість подібних дій. 

Нагадаємо, що у ніч на 1 січня у центрі Кельна, біля головного вокзалу та поблизу Кельнського собору, групи чоловіків, чия зовнішність, як зазначає поліція, може вказувати на їхнє "арабське чи північноафриканське" походження, нападали на жінок та грабували їх.