Євротунель вимагає від Британії та Франції відшкодування витрат на мігрантів

Четвер, 18 лютого 2016, 14:21

Компанія-оператор Євротунелю Groupe Eurotunnel SE (GETP.PA) вимагає від урядів Франції і Великобританії 10 млн євро для компенсації витрат, пов’язаних з посиленням охорони через наплив мігрантів.

Про це повідомляє Reuters.

"Ця сума є частиною 29 млн євро компенсації, які компанія просить за 2015 рік", – йдеться у повідомленні агентства.

За інформацією Жака Гунона, виконавчого директора компанії, ситуація з мігрантами покращилася з кінця жовтня завдяки швидким діям уряду Франції та Англії, які профінансували зведення парканів та забезпечили посилену поліцейську охорону.

"Починаючи з 23 жовтня жоден мігрант не перетнув Ла-Манш через Євротунель" - сказав він.

Євротунель зробив запит на тлі збільшення своїх прибутків і підвищення виплат по дивідендам за 2015 рік на 22%. У компанії прогнозують подальше зростання прибутку в цьому і наступному році, внаслідок відновлення економіки в Європі.

"Бізнес залишається динамічним, зростання в економіці Британії і ознаки поліпшення ситуації в Європі дозволяють нам робити позитивні прогнози щодо майбутнього", – відзначив Жак Гунон.

Як відомо, до другої половини жовтня ситуація з напливом мігрантів, які намагалися проникнути до Британії через Євротунель під Ла-Маншем, була дуже напруженою. На залізничній колії регулярно траплялися інциденти, що призводили до зупинку руху поїздів.