В Ісландії зростає кількість противників вступу до ЄС

Вівторок, 2 лютого 2016, 17:14

За даними останнього соціологічного опитування близько 60% ісландців виступають проти вступу в Європейський Союз.

Як повідомляє видання The Reykjavík Grapevine, на сьогоднішній день 59,1% ісландців виступають проти вступу в ЄС, в той час як 40,9% підтримують вступ країни в Євросоюз.

За даними ісландських соціологів, 15,9% опитаних заявили, що однозначно будуть голосувати на користь приєднання, якщо це питання було б поставлено на голосування сьогодні. В той же час як 25% сказали, що вони, скоріш за все проголосують "за".

Понад те, 36,7% респондентів заявили, що обов'язково будуть голосувати проти вступу в ЄС, а 22,4% сказали, що вони ймовірно, проголосували б проти.

Ці результати демонструють зростання кількості противників вступу до ЄС з часу попереднього опитування, проведеного Gallup у серпні минулого року. Тоді трохи більше половини респондентів (50,1%) заявили, що вони виступають проти приєднання Ісландії до ЄС, 34,2% підтримали її, і 15,6% респондентів не змогли визначитися з відповіддю.

Соціологи відзначають, що кількість супротивників ступу Ісландії до ЄС переважає серед прихильників прогресивної партії і партії Незалежності, 77% і 90% відповідно.

В той же час, традиційно, практично всі (92%) виборці соціал-демократичної партії віддають свої голоси на користь приєднання до Євросоюзу.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Данія та Ісландія спростили процедуру оформлення шенгенських віз для українців.