МЗС порадів за ухвалену Європарламентом резолюцію по Криму

Четвер, 4 лютого 2016, 17:23

МЗС України привітав ухвалену в четвер резолюцію Європейського парламенту про порушення прав людини в Криму.

Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України.

"В Україні вітають прийняту Європейським парламентом резолюцію, у якій рішуче засуджується незаконна анексія Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь і вказується на неприпустимі утиски з боку окупаційної влади основоположних прав людини на півострові", - йдеться у повідомленні.

В МЗС підтвердили викладені у резолюції факти та заявили, що поділяють занепокоєння Європарламенту щодо безпрецедентно критичної ситуації із дотриманням прав людини в Криму.

"Ми вдячні депутатам європейського парламенту за підтримку заклику України до держави-окупанта забезпечити безперешкодний доступ до окупованого Криму міжнародних інституцій і незалежних експертів", - йдеться у коментарі.

Також відомство подякувало Європарламенту за підтримку ініціативи щодо започаткування міжнародного переговорного механізму з відновлення українського суверенітету над Кримом у форматі "Женева плюс".

Нагадаємо, в четвер Європарламент прийняв резолюцію в якій засудив, безпрецедентний рівень порушень прав людини, скоєних проти кримських татар на окупованому Росією півострові.