Терористи з Брюсселя причетні до паризьких терактів - ЗМІ

Середа, 23 березня 2016, 11:25

Брати Аль Бакрауї, які за інформацією бельгійських ЗМІ вчинили теракти в Брюсселі 22 березня, причетні до паризьких терактів.

Про це повідомляє La Libre.

За інформацією видання один з братів міг вчинити вибух в аеропорту "Завентем", інший підірвав себе на станції метро Мальбек.

Також серед підозрюваних в причетності до терактів 22 березня 24-річний Наджим Лашруї, який підозрюється в участі в терактах в Парижі 13 листопада.

Про братів відомо, що раніше поліція Бельгії оголосила їх у розшук через те, що вони орендували декілька квартир для терористів, які вчинили теракти у Парижі 13 листопада 2015 року.

Видання RTBF зазначає, що Халід під вигаданим ім'ям винаймав помешкання, в якому переховувався головний підозрюваний в організації паризьких терактів Салах Абдеслам.

Про Ібрагіма також відомо, що у жовтні 2010 року він засуджений кримінальним судом Брюсселя за стрільбу по поліцейським з автомату Калашникова.

Інший брат - Халід, у лютому 2011 року був засуджений до 5 років позбавлення волі умовно за викрадення автомобілів.

Як повідомлялося, в результаті терактів в бельгійській столиці загинули щонайменше 34 людини, майже 200 отримали поранення.

Відповідальність за теракти в Брюсселі взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".