Греція мобілізує поліцію перед початком повернення мігрантів до Туреччини

П'ятниця, 1 квітня 2016, 10:14

Греція збільшує присутність поліції на островах і в районі селища Ідомені на північному кордоні після зіткнень з мігрантами і перед початком повернення їх до Туреччини.

Про це повідомляє видання Ekathimerini.

Керівництво поліції в четвер після зіткнень мігрантів у порту Пірей провеле екстрене засідання. Було прийнято рішення направити 150 офіцерів на острови Лесбос, Самос і Хіос. Ще 105 поліцейських будуть направлені дирекції поліції Кілкіс, яка відповідає за дотриманні законності і порядку в таборі мігрантів біля села Ідомені.

Крім того, влада в найближчі дні має розробити план дій, за яким до охорони центрів прийому біженців можуть залучати ще більше офіцерів.

Влада була змушена діяти після масштабних зіткнень мігрантів і поліції в порту Пірей, які сталися у середу і внаслідок яких поранення отримали кілька людей. Крім того, повідомляється про інцидент з мігрантами на острові Хіос.

Крім того, влада побоюється зростання напруженості в дні, коли Греція розпочне повернення мігрантів до Туреччини.

Як повідомлялося, 4 квітня першу партію мігрантів з 500 осіб мають повернути з Греції до Туреччини на умовах угоди між ЄС та Туреччиною.

Наразі на території Греції знаходиться понад 51 000 мігрантів.

При цьому до країни продовжують прибувати сотні мігрантів щодня, незважаючи на угоду з ЄС, яка покликана обмежити наплив біженців і діє номінально з 20 березня.

Серед них 11 тис. осіб в Ідомені, на кордоні з Македонією, 5 700 в порту Пірей поблизу Афін.