В Міноборони РФ заявили, що російські бомбардувальники правил не порушили

Четвер, 14 квітня 2016, 10:58

Російські бомбардувальники Су-24, які пролетіли на низькій висоті над американським есмінцем USS Donald Cook в Балтійському морі, міжнародних правил не порушили.

Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, передає ТАСС.

"Тринадцятого квітня екіпажі літаків Су-24 ПКС Росії виконували планові навчально-тренувальні польоти над нейтральними водами Балтійського моря. Маршрут польоту російських літаків проходив через район, де знаходився есмінець ВМС США USS Donald Cook, приблизно в 70 км від російської військово-морської бази", - сказав він.

Там представник Міноборони РФ додав, що російські Су-24, виявивши есмінець США в Балтійському морі, "вчинили відворот від нього з дотриманням усіх заходів безпеки".

"Виявивши корабель у зоні візуальної видимості, російські льотчики здійснили відворот від нього з дотриманням усіх заходів безпеки ", - заявив генерал.

За його словами, "всі польоти літаків російських ПКС виконуються в строгій відповідності з міжнародними правилами використання повітряного простору над нейтральними водами".

Конашенков зазначив, що російському відомству "відверто кажучи, незрозуміла причина такої хворобливої реакції наших американських колег".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські винищувачі цього тижня здійснили два дуже близьких прольоти поруч із американським есмінцем "Дональд Кук" в Балтійському морі.