Конфлікт навколо Конституційного суду у Польщі має бути вирішений негайно – єврокомісар

Середа, 6 квітня 2016, 15:41

Заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс наголосив на тому, що конфлікт навколо Конституційного суду у Польщі потрібно вирішити негайно.

Про це він заявив на засіданні єврокомісарів під час доповіді про свій візит у Польщу, повідомляє Польське радіо.

Тіммерманс підкреслив, що його зустрічі у Варшаві були обнадійливими.

"Є прагнення до діалогу з боку всіх учасників цієї справи для того, щоб знайти вихід з кризи. Я вважаю, що цю суперечку необхідно терміново вирішити", - сказав Франс Тіммерманс.

"Відправною точкою для діалогу має бути повне дотримання конституційних рамок, згідно з яким Європейська комісія вважає публікацію та виконання рішень Конституційного суду", - додав він.

Також єврокомісар висловив сподвання, що в найближчому майбутньому знову відвідає Варшаву для переговорів з представниками польської влади. 

Раніше повідомлялося, що конституційний суд Польщі визнав таким, що суперечать Конституції країни зміни до законодавства про Конституційний суд, які були ухвалені правлячою партією "Право і Справедливість" восени 2015 року.

Нагадаємо також, що 13 січня 2016 року, Європейська комісія вирішила розпочати процедуру перевірки щодо Польщі у звʼязку з ухваленням закону про Конституційний суд та останніх змін у законодавстві про ЗМІ.