Уряд Нідерландів обговорить результати референдуму, готують переговори з парламентом

Четвер, 7 квітня 2016, 14:01

Уряд Нідерландів проведе консультації з парламентом з приводу результатів референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться у заяві на сайті уряду.

"6 квітня 2016 року у Нідерландах був проведений консультативний референдум щодо угоди про асоціацію ЄС з Україною. Попередній результат показує, що поріг явки у 30%, необхідний для дійсного результату, було досягнуто, з чистою перемогою людей, які проголосували проти", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що у вівторок, 12 квітня, будуть оголошені остаточні результати референдуму, "але зрозуміло, що ратифікація не може просто діяти так, ніби нічого не сталося".

"Уряд тепер обговорить підсумки і проконсультується з голландським парламентом. Згодом, уряд Нідерландів також буде проводити переговори з партнерами з ЄС та урядом України. Цей процес займе певний час, необхідний для досягнення рішення, прийнятного для всіх сторін", - відзначається у заяві.

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.