Кемерон: голландський референдум не вплине на голосування щодо Brexit

Четвер, 7 квітня 2016, 15:25

Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон відкинув думку про те, що результати референдуму в Нідерландах щодо асоціації з Україною стимулюють кампанію за вихід Британії з ЄС.

Про це повідомляє Agence France Press.

"Я сподіваюся, що це не вплине на результати нашого референдуму, тому що це зовсім інше питання", - сказав Кемерон.

"Дуже важливо, щоб європейські інститути і голландський уряд уважно прислухалися до того, що говорять  люди, спробували зрозуміти і працювати з цим," – зазначив він.

Однак, на його думку, результати голландського референдуму не матимуть впливу на Британію, "бо наше питання значніше".

В той же час лідер британських євро скептиків Найджел Фередж привітав результати голландського референдуму, назвавши їх "величезною перемогою демократії". За його словами, організатори референдуму в Нідерландах можуть допомогти під час кампанії за вихід Британії з ЄС і він "з нетерпінням чекатиме роботи з ними".

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.