МЗС Словаччини вірить, що ЄС знайде шлях подальшого наближення України до себе

Четвер, 7 квітня 2016, 17:38

МЗС Словаччини взяло до уваги результати консультативного референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться у заяві словацького зовнішньополітичного відомства.

"Це внутрішній процес ухвалення рішень в одній із держав-членів, який варто поважати. Це справа голландського уряду, як реагувати на результати референдуму", - йдеться у заяві.

Однак в МЗС Словаччини висловили сподівання, що ЄС все ж знайде вихід із ситуації.

"Ми сподіваємось, що ЄС знайде рішення, яке продовжуватиме процес подальшого наближення України до Євросоюзу. Словацький уряд готовий допомогти знайти спільне рішення під час дискусій з партнерами", - наголосили у відомстві.

Як заявив президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Франція та Німеччина продовжуватимуть підтримку української угоди, незважаючи на результати референдуму.

Як повідомлялося, за попередніми результатами 61,1% тих, хто взяли участь у референдумі у Нідерландах 6 квітня, проголосували проти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна не може продовжити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за умови, коли значна більшість нідерландців проголосувала проти документа.