Сирійські курди відкрили "представництво" в Парижі

Вівторок, 24 травня 2016, 17:26

Сирійські курди, які в березні в односторонньому порядку проголосили створення федерального округу на півночі Сирії, відкрили представництво в центрі Парижа.

Про це повідомляє AFP.

Офіс офіційно не визнаний Міністерством закордонних справ Франції, яке розглядає в якості "законного" представника сирійського народу опозиційну сирійську Національну раду.

У відкритті офісу Rojava - назва самопроголошеного федерального округу - взяли участь колишній французький міністр закордонних справ і співзасновник "Лікарів без кордонів" Бернар Кушнер, філософ Бернар-Анрі Леві та інші провідних паризькі діячі.

Раніше подібні представництва були відкриті у Москві, Берліні і Стокгольмі. "Наш пріоритет - боротьба з тероризмом і стабільність у Сирії", - сказала Синам Мохаммед, представник сирійського Курдистану.

Уряд Дамаска і сирійська опозиція не визнають регіону.

Вашингтон заявив, що не буде визнавати будь-які автономні райони сирійських курдів, але також сказав, що він буде і надалі тісно співпрацювати з ними.

Курди становлять близько 15 відсотків населення Сирії і США підтримують курдських бійців у боротьбі проти "Ісламської держави".

Москва також постійно нарощує свій альянс з курдами після загострення відносин з Туреччиною і наполягає на включенні сирійських курдів у мирні переговори ООН.