Сильні дощі спричинили повені у Німеччині, загинули 4 людини

Четвер, 2 червня 2016, 08:24

На південному заході Німеччини у середу через безупинні зливи склалась катастрофічна ситуація. У Баварії внаслідок повені загинули не менше чотирьох осіб, кілька людей зникли без вісти.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Оголошена тривога, блокованих у будівлях людей рятують за допомогою гелікоптерів та човнів. Найбільше постраждав район Ротталь-Інн у Нижній Баварії.

 

У місті Зімбах-ам-Інн вода стрімко піднялась на кілька метрів та понесла із собою автомобілі та дерева. Люди рятувались на дахах, щонайменше троє потонули.

Приблизно 350 дітей вимушені були ночувати у шкільних будівлях, оскільки під'їзні шляхи були заблоковані. Влада евакуювала один з притулків для біженців. Ще одну потонулу жінку виявили поблизу містечка Юльбах.

 

Відключення електроенергії торкнулося близько дев'яти тисяч господарств. За попередніми даними, матеріальні збитки становлять десятки мільйонів євро.

 

Небезпечна ситуація склалась у Ганновері, що у Нижній Саксонії. У Лейпцигу в Саксонії підтоплені деякі вулиці. Надзвичайний стан оголошено у Дюссельдорфі, де закриті тунелі та деякі автобани.